Zeven primeurs voor Nederland

Ook onze 31ste editie telt een weldadige overvloed aan onbekende, hoogwaardige muziek uit alle delen van de wereld. In het Pinksterweekend van 23, 24 en 25 mei valt er in het Nijmeegse Park Brakkenstein genoeg te ontdekken voor alleseters en fijnproevers.

De volgende namen staan alvast op het programma, de komende tijd volgen er nog meer:

• Noura Mint Seymali (primeur): Zinderende mix van vandaag en verleden door Mauritaanse zangeres, voor het eerst in Nederland te zien dankzij Le Guess Who? en Music Meeting.
• The Jones Family Singers (primeur): Texaanse familie maakt opzwepende gospel met een vintage en R&B-randje.
Pupy y Los Que Son Son: Toetsenist Cesar 'Pupy' Pedroso uit Havana geldt als een van de grondleggers van de moderne Cubaanse dansmuziek.
Timbazo: Salsa Dura en de Cubaanse timba versmelten in een wervelend latin-feest.
Bamba Wassoulou Groove (primeur): De gouden jaren van de Malinese muziek 'revisited': ritme, funk en hypnotiserende gitaren.
Havana-Paris-Dakar (primeur): Gloednieuwe samenwerking van de Cubaanse pianist Harold Lopez-Nussa en Alune Wade, die furore maakte bij het legendarische Joe Zawinul's Syndicate.
• Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca: Malinese ster-zangeres meets Cubaanse ster-pianist
• Too Many Zooz (primeur): New Yorkse metromuzikanten eindelijk bovengronds.
• Danyel Waro: Musicus en dichter uit La Réunion, de belangrijkste vertegenwoordiger van de maloya.
• Steve Lehman Octet: Neusje van de zalm van de Amerikaanse 21e-eeuwse jazz.
• Driss El Maloumi: Verfijnde verkenningen van ud-grootmeester uit Agadir.
Esther Rada (primeur): Opwindende stem en grooves gebrouwen uit ethio-jazz, nu soul en funk.
Mehliana: Een echte koningsontmoeting: pianist Brad Mehldau en drummer Mark Guiliana.
The Baylor Project (primeur): Ontroerende samenwerking van Amerikaans echtpaar, diep verankerd in het hart van jazz.

De beste muziek die je zelden ziet, daar staan we voor. Het merendeel van de eerste namen is tijdens Music Meeting voor het eerst te bewonderen in Nederland. Zo heeft het festival de primeur voor de komst van The Jones Family Singers, Havana-Paris-Dakar, Noura Mint Seymali, Bamba Wassoulou Groove, Too Many Zooz, Esther Rada en The Baylor Project.

Music Meeting kent een grote diversiteit aan stijlen en genres: brass-house, gospel, salsa, impro-jazz, funk, afropop en veel crossovers. Naast concerten biedt Music Meeting tijdens het festival interviews, akoestische sessies, Movie Meeting, Mini Meeting, workshops, masterclasses, lekker eten, festivalmarkt en meer.

In 2013 werd Music Meeting door het toonaangevende Engelse magazine Songlines verkozen tot een van de 25 beste muziekfestivals wereldwijd. Begin 2015 ontving programmeur en initiator Wim Westerveld een Lifetime Achievement Award tijdens Eurosonic Noorderslag.