Ervaring opdoen achter de schermen van een internationaal muziekfestival?
Hier onder staan de functiebeschrijvingen van de verschillende vrijwilligersteams voor Festival Music Meeting.

Wil jij werken voor Music Meeting als vrijwilliger? Klik dan snel hier!

Voor vragen kan je mailen naar vrijwilligers@musicmeeting.nl.

 

Greenteam

Het Greenteam zorgt voor een schone en frisse uitstraling van het festival en zorgt ervoor dat het festivalterrein de hele dag schoon wordt gehouden. Door dit team is Music Meeting groen, fris,schoon en gezellig. Gegarandeerd plezier van je werk.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die kunnen aanpoten, praktisch ingesteld zijn en in een hecht team willen samenwerken.
Ontwikkel: Efficiënt werken, in groepsverband werken.
Werktijden: 's Ochtends tot 's avonds, langere diensten met verschillende tussenpauzes.

Mini Meeting

De Mini Meeting is het speciale kinderplein waar onder andere workshops worden gegeven. Je begeleidt de diverse kinderactiviteiten.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die creatief, initiatiefrijk en enthousiast zijn. Natuurlijk werk je graag met kinderen.
Ontwikkel: Begeleiden van kinderen, creativiteit, werken in teamverband.
Werktijden: 's Middags tot begin avond, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Servicepunt

Het team van het servicepunt zorgt voor de ontvangst bij de ingang van het park en heeft een servicepunt op het terrein. Zij zijn als het ware de 'oren en ogen' van het festival.

Profiel: Dit team bestaat uit actieve mensen die gastvrij en klantvriendelijk zijn. Je weet mensen goed te woord te staan, bent helder in communicatie en weet problemen om te zetten in oplossingen.
Ontwikkel: Assertiviteit, klantvriendelijkheid, luistervaardigheid
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, diensten tussen de 4en 6 uur.

Movie Meeting

In de tent van de Movie Meeting wordt een heuse bioscoop gebouwd. Je bent verantwoordelijk voor het uitdelen van de draadloze koptelefoons, het starten van de films, het beantwoorden van vragen over de films en het verkopen van voorverpakte popcorn. Er is altijd een vrijwilliger in de zaal zelf aanwezig om de film in de gaten te houden en aanwijzingen te geven over het gebruik van de koptelefoon.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die met audio-/videoapparatuur om kunnen gaan en het leuk vinden om gastheer en/of vrouw te spelen. 
Ontwikkel: Communicatieve vaardigheden, klantvriendelijk, een goed oog op een grote groep mensen kunnen houden.
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, tijdens vertoningsmomenten en in de pauzes van het Mezzo-podium.

Silent Disco

Bij de Silent Disco wordt avontuurlijke en aanstekelijke muziek gedraaid. Als vrijwilliger deel je draadloze koptelefoons uit en draagt zorg dat alle koptelefoons op het Mezzo-terrein blijven.
Je zorgt dat je goed zichtbaar aanwezig bent en je houdt een scherp oog op je bezoekers. Zo kun je meteen bijspringen als iemand problemen heeft met zijn koptelefoon. Na elke Silent Disco schakel je alle koptelefoons weer uit, vervang je indien nodig de batterijen en tel je ze met aandacht.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die het leuk vinden om gastheer en/of vrouw te spelen. 
Ontwikkel: Communicatieve vaardigheden, klantvriendelijk, een goed oog op een grote groep mensen kunnen houden.
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, tijdens de pauzes van het Mezzo-podium.

Munten-kassateam

Het Muntenkassa team is verantwoordelijk voor de verkoop van drank- en eetmunten aan publiek. Een sterk team dat de bezoekers helpt en te woord staat bij hun zoektocht naar versnaperingen.

Profiel: Van rijen voor de kassa raak jij niet in de stress, je weet rustig maar vlot mensen te helpen, bent punctueel en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Ontwikkel: Efficiënt werken, inzicht in geldstromen en kassasystemen, structureel werken.
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Ticket-kassateam

Het Ticketkassa team zorgt voor de kaartverkoop bij de ingang van het terrein en bij de Apollo-tent. Voor veel bezoekers ben jij de eerste kennismaking met Music Meeting en daarmee een van de visitekaartjes van het festival.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die een verantwoordelijke instelling hebben, ordelijk en oplettend zijn en een klantvriendelijke werkwijze hebben.
Ontwikkel: Efficiënt werken, inzicht in geldstromen en kassasystemen, structureel werken.
Werktijden: Een uur voor opening tot sluitingstijd, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Promoteam – Hurry up!

Het Promoteam zorgt op ludieke en creatieve wijze voor aandacht in aanloop naar het festival. Zo help je onder meer bij het organiseren van promotiestunts, flyeren en posteren. Er zijn vrijwilligers nodig die deze promotiemiddelen kunnen rondbrengen in Nijmegen, Groesbeek, Malden, Wijchen, Beuningen, Elst, Wageningen en/of Arnhem.

Het promopakket voor de verspreiding kan afgehaald worden vanaf 21 april op het kantoor van Music Meeting in Nijmegen (Prins Hendrikstraat 7) en het zou fijn zijn als het promotiemateriaal uiterlijk op 26 april rondgebracht is. Kun jij op een van deze dagen en vind je het leuk om een middag te helpen meld je dan aan voor het promoteam!

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die spontaan en creatief zijn en daarnaast niet bang zijn om een praatje te maken.
Ontwikkel: Promotie-skills, assertief werken.
Werktijden: Voorafgaand aan het festival, tijden en beloning in overleg.

Toegangscontrole

Het team van de Toegangscontrole controleert de toegangsbandjes van het hoofdpodium. Dit team is als gastheer/-vrouw de spil in de tevredenheid van de bezoeker.

Profiel: Dit team bestaat uit mensen die klantvriendelijk zijn, maar wel bezoekers tegen durven te houden. Je weet mensen goed te woord te staan, bent helder in communicatie en weet problemen om te zetten in oplossingen. Je bent zelfverzekerd, betrouwbaar en rustig.
Ontwikkel: Assertiviteit, klantvriendelijkheid, geduld, werken in teamverband, publieksstromen.
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Merchandise

Het Merchandise team draagt zorg voor de verkoop van de festival-merchandise.

Profiel: Dit team bestaat uit enthousiaste, praktische vrijwilligers, die gemakkelijk contact leggen met de bezoekers. Het team is assertief, klantvriendelijk en weet te overtuigen.
Ontwikkel: Werken in teamverband, verkoopvaardigheden, assertiviteit.
Werktijden: Vanaf opening tot sluitingstijd, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Backstage-catering

Het team van de Backstage-catering is verantwoordelijk voor de verschillende facetten van catering voor artiesten, medewerkers en vrijwilligers. Dit team staat onder andere achter de bar in het artiestenrestaurant en zorgt voor de bediening en sfeer backstage.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers die graag bezig zijn met catering. Van broodjes smeren en barwerkzaamheden, tot het verzorgen en bijhouden van kleedkamers.
Ontwikkel: Hospitality, werken in teamverband, klantvriendelijkheid.
Werktijden: 's Ochtends tot 's avonds, diensten tussen de 4 en 6 uur.

Chauffeurs

De Chauffeurs zorgen er voor dat gasten, artiesten en spullen vervoerd worden en op tijd op locatie zijn.

Profiel: Als vrijwilliger heb je een aantal jaar je rijbewijs, kun je overweg met een personenvervoerbus, ben je flexibel en ken je de weg in en rondom Nijmegen.
Ontwikkel: Punctueel werken, omgaan met (buitenlandse) artiesten, logistiek inzicht.
Werktijden: Het aantal uren en de tegenprestatie in overleg.

Flexteam

Het Flexteam staat paraat om onverwachte klussen en gaten in het rooster op te vangen. Je krijgt de kans om het festival op verschillende manieren mee te maken en je wordt overal met open armen ontvangen.

Profiel: Dit team bestaat uit vrijwilligers met een flexibel karakter die snel kunnen handelen, rennen,
á la minute werk aanpakken, maar ook kunnen stilzitten op momenten dat er geen klussen zijn.
Ontwikkel: Uiteenlopende vaardigheden afhankelijk van de klussen waarop je ingezet wordt.
Werktijden: Van 's ochtends tot 's avonds, diensten tussen de 4 en 6 uur

 

Social Media Team

Ben jij een echte social media fanaat, hou je van foto’s & video’s maken en ben jij creatief met de pen? Sluit je aan bij het Social Media Team als vrijwilliger!

Profiel:
Waar zijn we naar op zoek?
1. Social Media redacteur: Je weet alles van Facebook, Twitter en Instagram, vindt het leuk om mensen te interviewen, en je bent een creatieve en vlotte schrijver.
2. Fotograaf of filmer: Je bent goed in sfeerbeelden schieten van het festival, de bezoekers, artiesten en optredens. Je hebt bij voorkeur een eigen camera en een laptop waarmee je meteen je foto’s of video’s kunt editen.
3. Bloggers/vloggers: Je vindt het leuk om (semi-)live te vertellen wat je meemaakt op het festival.

Ontwikkel: Communicatieskills, verslaglegging, efficiënt samenwerken
Werktijden: Tijdens het festival, mogelijk kort na het festival, diensten van 4-6 uur.

 

 

 

image-4395319 image-4396085

DSC 0721 DSC 0801

(foto's door Gerard Verschooten en Anouk van Tiel)