Ebo Taylor & Bonze Konkoma

Tijdens de eerste Club ¡mm...! editie van het nieuwe jaar - woensdag 19 januari – staat de legendarische Ghanese gitarist Ebo Taylor op het programma. De carrière van deze muzikant, arrangeur en producent omspant meer dan vijftig (!) jaar. Hij studeerde in Londen samen met zijn goede vriend Fela Kuti en maakte reeds in de jaren ‘50 en ‘60 grote indruk met de Stargazers Dance Band en de Broadway Band. In de jaren ‘70 werd Ebo Taylor leider van de Uhuru Dance Band (Ghana's beroemdste bigband) en stond als zodanig aan de wieg van de moderne highlife-muziek. Snel wisselende en stuwende ritmepatronen zijn karakteristiek voor de Konkoma-highlife.

De oude Ghanese gitaarwizard blijft zich vernieuwen want hij treedt nog altijd op, nu met zijn uitstekende orkest 'Bonze Konkoma'. Taylor en zijn 13-koppige orkest brengen ons dampende afrobeat, zoete highlife en strak swingende afrojazz .

Club ¡mm...! is een samenwerkingsverband van Music Meeting en Doornroosje. Kijk voor kaartjes op de website van Doornroosje.

Ebo Taylor │Doornroosje │woensdag 19 januari │ aanvang concert 20.30 uur│entreeprijs voorverkoop € 12,50 / aan de deur € 15,-

 
joomla templates by nieta