Workshops

workshopbands | workshops | masterclasses

Workshopbands

   

Edilio Paredes & Joan Soriano zijn twee invloedrijke gitaristen voor de bachata, de muziek van de Dominicaanse republiek die is ontsproten uit een mix van muziek vanuit Afrika, Europa, Latijns Amerika en de Caribische eilanden. Edilio Paredes zit zelf al ruim 40 jaar in het vak en zijn visie en speelwijze hebben veel invloed gehad op de vorm die bachata vandaag de dag heeft. Zijn bandgenoot Joan Soriano is daartegen juist de jonge hond. Hij mengt de Afro-Dominicaanse percussieve elementen van palo en gaga met bachata, waardoor een jeugdige en dansbare stijl ontstaat.

In deze workshopband zullen ze samen met enkele andere bandleden van Puerto Plata de klassieke en moderne bachata en merengue behandelen. Alle instrumenten zijn welkom om deel te nemen.

Repetities: za 22/5 13.00-15.30 uur, zo 23/5 11.00-14.00 uur. Optreden: zo 23/5 15.15 uur.
Deelname €20,00 nu aanmelden

Repetities zijn in een dependance van de HAN (6524 SJ, Nijmegen). De ingang van het gebouw is tegenover de hoek Heyendaalseweg en Antillenweg. Zie kaart.

 

Nathaniel Braddock is een kameleon in de muziek. Niet alleen speelt hij mee bij Occidental Brothers Dance Band International, ook duikt hij op bij andere groepen zoals Butcher Chop Quartet, Edith Frost, the Zincs, en het voormalige Ancientgreeks. Zijn manier van gitaarspelen is dan ook echt veelzijdig en het bijzondere is dat hij altijd diep geworteld blijft in de oorspronkelijke muziekstijl. Hij zal zijn brede kennis al spelenderwijs delen met de deelnemers aan deze workshopband. En met zijn liefde voor Afrikaanse muziek worden dit dan ook zeker energieke repetities!

Dit Afropop ensemble heeft een focus op soukous, highlife en klassieke chimurenga. Alle instrumenten zijn welkom om deel te nemen.

Repetities: do 20/5 20.00-22.30 uur, za 22/5 13.00-15.00 uur, zo 23/5 13.00-15.00 uur. Optreden 24/5 14.30 uur.
Deelname €20,00 nu aanmelden

Repetities zijn bij Stichting PAN, gelegen in de Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 10, 6523 RM, Nijmegen. Zie kaart.

 

De drie bijzondere Afrikaanse dames die The Mahotella Queens vormen, hebben sinds de oprichting in 1964 een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse muziek. Ze hanteren een kenmerkende zangstijl die Mbaganga heet en is te beschrijven als een mix van traditionele Zulu muziek, opzwepende gospel, moderne ritmes en met een beetje Amerikaanse soul.

Zij begeleiden voor Music Meeting een workshopband die zich speciaal richt op zang, waarbij het typische gebruik van harmonieën en Afrikaanse liederen centraal staan.

Repetities: wo 19/5 20.00-22.30 uur, do 20/5 20.00-22.30 uur, vr 21/5 20.00-22.30 uur. Optreden: za 22/5 17.30 uur.
Deelname €20,00. Inschrijven niet meer mogelijk: de groep is vol!

Repetities zijn in een dependance van de HAN (6524 SJ, Nijmegen). De ingang van het gebouw is tegenover de hoek Heyendaalseweg en Antillenweg. Zie kaart.

Workshops


Kornel Horvath is een meesterpercussionist die een geheel eigen speelstijl ontwikkeld heeft. Hij is zondag op het festivalpodium te bewonderen met het Black Sea Trio, waarna hij op maandag uitvoerig zal vertellen over zijn eigenzinnige techniek en het gebruik van muzikale invloeden (instrumenten en ritmes) uit Latijnse, Indiaanse, Afrikaanse, Arabische en Balkan landen.

Ma 24/5 11.00-13.00 uur
Deelname €5,00 nu aanmelden

Diego Zangado & Renato Albernaz zijn twee meesterlijke percussionisten uit Brazilië. Ze zijn zondag al live te bewonderen met Casuarina  tijdens de Afro-Latin Night op het festival. Deze groep heeft de klassieke samba geïnjecteerd met een flinke dosis brutaliteit en vitaliteit, iets wat Diego en Renato ook graag willen overbrengen in de workshop.

Ma 24/5 11.00-13.00 uur
Deelname €5,00 nu aanmelden

Repetities zijn in een dependance van de HAN (6524 SJ, Nijmegen). De ingang van het gebouw is tegenover de hoek Heyendaalseweg en Antillenweg. Zie kaart.

Masterclass

 

Saxofonist Greg Ward wordt geroemd om zijn unieke veelzijdigheid en virtuositeit. Hoewel zijn leeftijd anders doet vermoeden, weet deze energieke jongeman nu al duidelijk zijn eigen muzikale pad te kiezen. Zijn diepe interesse voor klassieke en cross-over muziek tekenen daarbij de composities en optredens van zijn hand. In het kader van de samenwerking tussen ArtEZ conservatorium en Music Meeting verzorgt Greg Ward naast zijn optreden met Occidental Brothers Dance Band International op zondag ook een masterclass.

Zijn masterclass is ook toegankelijk voor niet-muziekstudenten. Let op: deze sessie vindt plaats in het conservatorium in Arnhem (ArtEZ).

Vrij 21/5 14.00-16.30: Conservatorium ArtEZ te Arnhem, lokaal K0.32. Zie routebeschrijving.

Deelname gratis

 
joomla templates by nieta