Over Music Meeting

Music Meeting beleefde haar eerste editie in november 1985, in de Vereeniging in Nijmegen. Het begon op kleine schaal, met optredens voor familie, vrienden en andere geìnteresseerden. In de loop der jaren groeide het festival steeds verder uit en barstte het uit de voegen van de Vereeniging, de Stadsschouwburg en de Antonius van Paduakerk. Mede daardoor is Music Meeting voortgezet in de openlucht. Sinds 2005 bruist het Nijmeegse Park Brakkenstein (naast de Radboud Universiteit) tijdens het Pinksterweekend van de muzikale ontmoetingen.

Drie dagen lang worden muziekstromingen uit alle windstreken verenigd: van jazz, soul en funk tot klezmer en van gypsy tot afro-latin. Er zijn tijdens het festival inmiddels meer dan dertig concerten van professionele en vaak wereldberoemde artiesten te beluisteren. Daarbij wordt gestreefd naar interessante en ongewone samenwerkingsprojecten waardoor bijzondere crossover en beleving van muziek kan ontstaan.

Het buitenfestival heeft een gratis toegankelijk deel met drie podia, voor het hoofdpodium is een entreekaart nodig. Op de late zaterdag- en zondagavond zet het festival zich voort in poptempel Doornroosje, waar tijdens Club ¡mm...! talloze verschillende muziekculturen worden gecombineerd met elektronische dansmuziek. Musici en dj's creëren, speciaal voor het jongere muziek- en danspubliek, een experimentele, multiculturele sfeer zoals die te vinden is in de moderne muziekscène van metropolen als Rio de Janeiro of New York.

Amateurmuzikanten van alle niveaus kunnen tijdens het festival deelnemen aan een kleurrijk aanbod van workshops en masterclasses. Daarnaast zijn er expertmeetings, interviews met musici, muziekfilms, bijzondere marktkramen en wereldse gerechten. Speciaal voor kinderen is er de Mini Meeting met optredens en workshops.joomla templates by nieta